1. rész - 2. rész - 3. rész - 4. rész  - 5. rész

P.A.
1972-1976-ig elsőtől negyedikig. 1-2-ban Lulu néni Andorfiné, és Magdi néni Kurilla Lajosné 3-4-ben Lenkei Vidorné Mária néni. Napközis tanitónénim Taranyi Rózsa néni volt. Solt Igazgató bácsi és Horányi Igazgató bácsi idején, majd elkerültem innen más kerületbe. Találtam néhány osztálytársat is. Gonda Zsolt, Golián Zsolt, Sugár Márti Ignácz, Albi Szabó Gyuszi. Istenem! De rég is volt ez már. Még arra is emlékszem, hogy a Konyhásnénit Stefi néninek hivták, és hogy milyen finom volt a kaja. Mindig mentem repetáért. 


H.F.
Örülök, hogy van ilyen oldal, mert én is mint minden irányis büszke vagyok arra, hogy ilyen tanárok oktattak egy ilyen jó iskolában, 1978-1986 osztály 


E.J.
De rég volt amikor oda jártam, 1961-ben végeztem Garzó Mária /Skála Manci/ osztályában. Dombi Pali bácsi volt a tornatanárom. Osztálytársaim között tudhattam: Lacka Mikit aki már sajna nics közöttünk, Harrer Lacit, Benkö Petit, Guti Somát, Kertes Attillát, Hámori Csabát, akik igy elsöre az eszembe jutnak. 


D.E.
Persze mindannyian megváltoztunk, de a régi szép emlékek még mindíg fényesen csillognak a szívemben! Örülök, hogy felvehetem a kapcsolatot régi, de nem elfeledett osztálytársaimmal, és persze nem utolsó sorban   tanáraimmal, tanítóimmal! 


B.Á.
Én kb 20 éve jártam oda, az ofő-re nem emlékszem, csak néhány tanárra: Gavló Józsefné matek tanárnő, Gyuricza Zsuzsa, Tarnóné Dúlcz Emilia ig, Victor Zoltán tesi (talán ő volt az of) Irénke néni a portás, aki ott lakott lent, és ő főzte Vera néninek a kávét a napköziben. Akkor alsóban -most jut eszembe- Margó néni volt az ofő, aki szegény azt hiszem fiatalon meghalt akkor... Csóka Józsi bácsi a pofozógép, és hegedüvirtuóz. A kitömött állatok a tanári melletti biosz teremben... Amikor a képeket megláttam most ezen a site-on összeszorult a szívem... az Irányis kitüző... nekem is megvan még valahol, a lépcső, a kapu... szép emlékek... kb 10 éve arra mentem,de akkor már csak azt hiszem egy folyosó volt, mert a másik részét visszaadták v.melyik rendnek. El lehet most látogatni oda? Tudnék hozni pár régi irányist! 


S.G.
Én Rózsa Marika néni osztályába jártam 1988-1992 között. Minden tanár nagyon aranyos volt. Sajnálom az iskola bezárását. Emlékszem Pajor Ági nénire is. Földrajz-történelem szakon végeztem.  


Sz.M.
Köszönöm, hogy ismerősnek jelöltél volt kedves iskolám. Gondolom, hogy egyike vagyok a legidősebb ismerőseidnek. 1956 október 23-án hetedikes voltam. Az osztálytermünk a földszinten, az Irányi utca Molnár u. sarkán volt. Okt. 23-án suli után ott voltam a nap fő eseményein (Petöfi tér, Bem tér, Parlament). Arra emlékszem, hogy a Bem térre a tüntető menet a Margit hídon át haladt, ott találkoztam egyik osztálytársammal Poór Péterrel, aki később ismert táncdalénekes lett. 1 vagy 2 hónappal okt. 23. után (nov. 23. vagy dec. 23.) reggel gyertyát tettünk ki az ablakba, emlékezve a levert forradalom kitörésére. A szünetben aztán Domby tanár úrtól alapos fejmosást kapztunk. Ezt az 50. évforduló apropóján meséltem el.  


G.P.A.
Emlékszem: A robbanógázos kísérletek és a mágnestáblán kis sárga-kék-zöld mágnesek amik az elektronokat jelölték, a periódusos rendszer jó magasan, meg társai ott fent a második emeleti fizika-kémia teremben. Örülök hogy valaki csinálja az oldalt, az embernek jól esik nosztalgiázni és a régi képeket, neveket látva ez egész könnyen megy.


I.E.Zs.
1969- ben végeztem a 8. osztályt. Bár még néhány évig "ifivezetőként" visszajártam volt iskolámba, sőt 3 gyermekemből 2 ott kezdte iskolai pályfutását, de 1986-ban elköltöztünk a kerületből és ők is másik iskolába jártak.     


M.J.
Imádtam az Irányiba járni, sok szép emlék fűz hozzá. Az én osztályomból sokan vannak az  iWiW-en, de rajtuk kívül is van pár ember, akiknek tudom az elérhetőségét. Én a Bástya utcában laktam, nagyon szerettem azt a környéket, most is szívesen járok vissza oda, bár már sem én, sem a szüleim nem laknak ott sajnos, 2001-ben költöztünk el. Az iskola "megszűnéséről" hallottam, de infó hiányában az utolsó bulin nem tudtam ott lenni, nagy sajnálatomra. A nyári találkozót nagyon várom, hogy talákozhassam régi barátokkal, tanárokkal. 


K.F.
1949-től 1953-ig voltam az Irányiban ált. iskolás. Legkedvesebb tanárom Takács Etel volt. Magyar szakosként jelesre szigorlatoztam leíró nyelvtanból lényegében azoknak az ismereteknek az alapján, amelyeket "Takács tanárnőtől" sajátítottam el tíz-tizenkét éves koromban.