1. rész - 2. rész - 3. rész  - 5. rész

K. E.
Kedves iskolám. Nagyon meghatódtam hogy gondoltál rám. Én 1990-ben   elkerültem a kerületből és sajnos nem tudtam, hogy bezártad a kapukat.  


T.C.
Én 1974-1977-ig jártam az Irányi iskolába. Nagyon sok szép emlék fűz oda. Miért zárták be az iskolát, hiszen olyan sokan jártak oda. 


K. J.
Köszönöm, hogy megkeresett, jó volt hírt kapni az első "alma mater"-omról.   Sajnálom, hogy már megszűnt ált.iskolaként működni és kíváncsi vagyok mit fognak kezdeni az Angolkisasszonyok újra az épülettel. Abban az időben (55 éve), amikor a felejthetetlen emlékű Pathy Nagy Ernö tanár úr osztályfőnöklete alatt elkezdtem az általánost már Irányi volt a hivatalos elnevezés.  


O.E.I.
Szeretném kifejezni nagy örömömet, hogy létrehoztad ezt a lehetöséget. U.is, mint a 1967-ben itt végzettek közül egy valaki, érdeklödéssel olvastam az iskolámról. És nemcsak egyszerűen szerettem az iskolát, de sokkal többet jelentett számomra, mint a gimnáziumom, pedig sokan azt is szeretettel emlegetik (Vörösmarty M.G.) Sőt! Egy páran tartunk is valamiféle kapcsolatot az osztályból, és ráadásul mostanában próbálkozunk újabbakat is létrehozni. 40 év távlatából persze minden szép, de nem erről van szó, mert ez a "szerelem" az iskolával, és természetesen a tanárainkkal, folyamatos volt bennem (bennünk). 


S. Z.
Tök jó az ötlet, támogatom! Én 99-ig jártam oda, akkor 6-os voltam, amikor ott kellett hagynom az egészet, ott voltam egészen a végéig. Most újra átélni a régi emlékeket, valami félelmetes! De egyben jó! Akkori éveink voltak a legszebbek és ezt az egész osztályom nevében  mondhatom! Legalábbis, ahányan abból maradtunk! kb 10-en, de mi legalább együtt vagyunk! 


Sz. L.
Nagyon megörültem, hogy megtaláltatok. Én 1966-1974.- között jártam ebbe a csodálatos iskolába. Az első két évben Kokasy Domonkosné /Éva néni/, a második két évben Pákozd Zoltánné /azt hiszem, hogy Györgyi néni/, a felső tagozaton Takács Kálmánné /Angi néni/ volt az osztályfőnököm. Akikre még emlékszem, Horányí Ferenc ig., Faludy József testnevelő tanár, Fazakas Zsuzsa néni magyar tanárnő, Dr.Perényi  Oszkárné /Kica néni/ történelem tanárnő, Margó néni biológia-kémia tanárnő, és Csóka József ének tanár. Mindegyik volt tanáromnak köszönöm az odaadó munkáját, és a még most is tartó "municiót", amivel kiengedtek a Molnár u.-i kapun. 


F. G.
Angoltanárként tevékenykedtem az Irányiban 1995. augusztusától 1996. augusztusáig. Félállásban tanítottam, mint óraadó tanár. Három csoportom volt, egy negyedikes és kettő hatodikos. Három szepezdi táborban is részt vettem. 1996-ban és '97-ben tanárként, 1999-ben már csak vendégként. A kollégákkal nagyon jó volt a kapcsolatom, szívesen emlékszem vissza életem ezen szakaszára. Késöbb 1-1 alkalommal még visszalátogattam. Sajnos a 2001. évi utolsó tanévzárón nem vettem részt, csak hallottam róla.


Z.Z.
Én 1954-ben, a fiúiskola akkor egyeten első osztályában kezdtem, 1955-56-ban jött egy "B" osztály, majd a felső tagozat bővült 4 párhuzamos osztályra. Osztályfőnökeim: I.Szepessy Istvánné, II-III-IV. Pálinkás Pál, V...VIII. Simonyi Györgyné. Többen együtt mentünk tovább az Eötvösbe, néhányan egy osztályba. Épp az elmúlt napokban volt a 40 éves érettségi találkozónk. Egy-egy név: B-böl Répássy ikrek, C-böl Déry ikrek, D-böl Bogsch Erik és Mikola István. Tanárok közül: Bodó Lászlóné, Móróné, Garzó Mária, Domby Pál.... VIII.A/1962.


I.A.
Nagyon büszke vagyok, hogy ide járhattam.


G.F.
Sebők Márta nénivel eredetileg már a harmadik osztályban kezdtünk, de emlékezetem szerint akkor született a gyermeke. Ez az osztály a harmadik év végén átkerült a Cukor utcába, csak néhányan maradtunk a Reáltanoda utcában negyedik osztályra. Ez az 1955-56. tanév volt. Emlékezetem szerint ezzel az osztállyal játszottuk a Csili-csala csodáit is. Ez egy olyan rendezvény sorozat volt, ahol minden osztály előadott valamit, és a rendezvények évfolyamonként történtek. 


G.E.
Az Irányiban tanultam, 1972 szeptemberétől 1978 októberéig, akkor elköltöztünk, így másik iskolába kerültem. Na, meg előtte iskolaelőkészítőre is jártam, Kakassy Éva nénihez. A mi osztályunk elsőtől ún. kisérleti matematikát tanult (halmazelmélet, számrendszerek, stb.), ezt tudtommal akkoriban nem sok helyen tanították ilyen kicsiknek... Meghatározó évek voltak, én azóta is jól érzem magam az ISKOLÁKBAN... Tanító- és tanárképzö föiskolára is jártam, most is tanítok, Kőbányán. 


B.K.
Én ötödikben kerültem az Irányiba és Balázs Julika néninél tanultam matekot, de nem sokáig, ha jól emlékszem. Gavló tanárnő vitt aztán minket végig, egészen nyolcadikig. Miklósi Laci bá volt az irodalom és töritanárunk, míg Mátraházy János bá az ofő és egyben énektanár. Én annó csakis azért kértem ismerősöktől meghívót az iWiW-re, hogy a régi Irányis barátaimat megleljem, hiszen hosszú évek óta nem hallottam felőlük semmit, bár a névsort még ma is fújom. Nos, ez sikerült és ma már több személyes találkozás is megtörtént. Gondolom, ez már   mindenkivel előfordult, de tény, hihetetlen érzés volt felnőtt fejjel átélni újra az ált.iskolás emlékeket, történeteket.